Home » Recepten » Blini's met gerookte zalm en creme fraiche met Rode Biet en Venkel pannenkoekmix

Blini's met gerookte zalm en crème fraîche

van Rode Biet & Venkel Panash pannenkoekmix

Panash mix Rode Biet & Venkel
moment borrel of amuse
duur 30 minuten
moeilijkheid makkelijk

Blini's Panash Mix Melk Yoghurt Eieren
4 - 6 50 gram 60 ml 60 ml 1

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrand bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). 

Fancy Panash blini's met zalm zijn eenvoudig te maken door een deel van de melk te vervangen door yoghurt. Serveer ze als chique borrelhapje of als amuse. De venkel in de pannenkoekmix is erg smaakvol bij de gerookte zalm!

In de tabel hiernaast vind je een basis recept voor 4 tot 6 kleine blini's.

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de yoghurt en melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Het beslag moet dik zijn, maar nog wel vloeibaar.  

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een 1/4 soeplepel beslag in. Maak mooie, kleine pannenkoekjes. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. 

hoeveelheid
200 ml crème fraîche
100 gram gerookte zalm
1/4 bos verse dille, fijngehakt
1/4 bos bieslook, geknipt
1 eetlepel citroensap
1 theelepel fijne mosterd
snufje zwarte peper

Stap 3. Gerookte zalm en crème fraîche bereiden

Meng de crème fraîche, dille, bieslook, citroensap en de mosterd. Breng op smaak met peper. Serveer de crème fraîche met een rolletje zalm erop. Garneer de zalm met wat bieslook.

Serveer de blini's!

Deze fancy blini's zijn erg lekker als borrelhapje of als amuse bij een diner. De subtiele smaken van venkel, verse kruiden en zalm vullen elkaar goed aan.