Home » Recepten » Chocola en sinaasappel met Rode Biet & Venkel pannenkoekenmix

Chocola en sinaasappel (vegan)

van Rode Biet & Venkel Panash pannenkoekmix

Panash mix Rode Biet & Venkel
moment lunch
duur 30 minuten
moeilijkheid makkelijk

Pannenkoeken Panash Mix Havermelk Appelmoes
2 50 gram 100 ml 20 gram (1 eetlepel)
4 125 gram 250 ml 40 gram (2 eetlepels)
14 400 gram 850 ml 100 gram (5 eetlepels)

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrand bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). 

Voor de topping: twee biologische sinaasappels en chocolade saus of chocopasta naar keuze.

Venkel, chocola en sinaasappel is een lekker gelaagde smaakcombinatie. De frisse smaak van sinaasappel proef je als eerste, dan de basis van chocola en een hint van venkel als laatste. Smaak voor gevorderden, recept voor beginners!

Kies uit de tabel hoeveel pannenkoeken je wilt klaarmaken. Voor de topping kun je uitgaan van twee sinaasappels voor circa 4 pannenkoeken.

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de appelmoes en de havermelk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Is het beslag nog te dik, doe er dan wat extra havermelk bij. Als je in één keer de hele mix (400 gram) klaarmaakt, werk dan in twee stappen; eerst de helft van de appelmoes en havermelk tot een glad beslag kloppen en dan pas de andere helft. 

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag op is.

Stap 3. Schil de sinaasappels

Rasp de schil van de sinaasappels en hou apart. Schil daarna de sinaasappel waarbij je ook het witte gedeelte van de schil wegsnijdt (die is te bitter om te gebruiken). Snij de sinaasappel óf in partjes, óf in schijfjes. Dat laatste is wat makkelijker, maar verwijder dan wel de pitjes.

Serveer de pannenkoeken!

Verdeel de saus naar smaak over de pannenkoek en verdeel hier wat partjes of schijfjes sinaasappel over. Nog een beetje sinaasappelschil rasp voor de garnering en tast maar toe!