Home » Recepten » Crespelle buideltjes met pompoen en gorgonzola

Crespelle buideltjes met pompoen en gorgonzola

van Naturel pannenkoekmix

Panash mix Naturel
moment hoofdgerecht
duur 60 minuten beslag laten rusten, 60 minuten bereiding
moeilijkheid moeilijk

Hoeveelheid
500 ml melk
3 eieren
225 gram Panash mix

Crespelle buideltjes maak je met liefde; het vergt namelijk wat vaardigheid en geduld, maar het is de moeite zeker waard! Dit recept stond al lang op ons verlanglijstje en we zijn erg blij met het resultaat! 

Je kunt met de aangegeven hoeveelheden (zie tabel hiernaast) ongeveer 9 buideltjes maken, geschikt voor 4 personen.

En eventueel nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrandt bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie).

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een blender (of grote beslagkom). Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens melk en eieren toe en klop tot een glad beslag. Beslag mag daarna in de koelkast voor minimaal een uur. 

Stap 2. Bak de crêpes

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder. Laat de crêpes op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de crêpe om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. Laat de crêpes goed afkoelen, dus stapel ze niet allemaal op elkaar. Leg ze bijvoorbeeld op een groot vel bakpapier.

Hoeveelheid
450 gram geroosterde pompoen
50 gram gorgonzola
2 eetlepels pompoenpitten
50 gram walnoten, grof gehakt
10 cherry tomaatjes, in kwarten gesneden
100 gram parmezaanse kaas, geraspt
snufjes zout en peper

Stap 3. Vulling maken

Meng de geroosterde pompoen (20 minuten in de oven, 200 graden) met de gorgonzola, pompoenpitten, walnoten, tomaatjes en de helft van de parmezaanse kaas. Zout en peper naar smaak toevoegen.

Stap 4. Maak de crespelle buideltjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep twee flinke lepels in het midden van een crêpe en bindt deze dicht met een stukje keukentouw / rolladetouw. Tip: ik verdeel de vulling in 9 porties nog voordat ik de crêpes vul zodat ik de porties even groot heb. :-)

Plaats de buideltjes voorzichtig in een ingevette grote ovenschaal. Verdeel de rest van de parmezaanse kaas erover en plaats 15 minuten in de voorverwarmde oven. 

Serveer de crespelle buideltjes!

Serveer de buideltjes met een lekkere groene salade. We zijn benieuwd naar jouw crespelle buideltjes! #instagram