Home » Recepten » Gezonde Rode Biet & Venkel pannenkoeken met humus en komkommer (vegan, to go)

Gezonde Rode Biet & Venkel pannenkoeken met humus en komkommer (vegan, to go)

van Rode Biet & Venkel pannenkoekmix

Panash mix Rode Biet & Venkel
moment to go
duur 30 minuten
moeilijkheid makkelijk

Pannenkoeken Panash Mix Havermelk Appelmoes
2 50 gram 100 ml 20 gram (1 eetlepel)
4 125 gram 250 ml 40 gram (2 eetlepels)
14 400 gram 850 ml 100 gram (5 eetlepels)

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrandt bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). 

Gezonde en hartige pannenkoeken zijn precies wat je nodig hebt voor die wandeling in het park! Deze Rode Biet & Venkel pannenkoekjes kun je als wrap oprollen en meenemen. Ideaal!

Kies uit de tabel hoeveel pannenkoeken je wilt klaarmaken.  Voor de toppings zijn we uitgegaan van 4 porties.

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix af en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de appelmoes en de havermelk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Is het beslag nog te dik, doe er dan wat extra havermelk bij. Als je in één keer de hele mix (400 gram) klaarmaakt, werk dan in twee stappen; eerst de helft van de appelmoes en de havermelk tot een glad beslag kloppen en dan pas de andere helft toevoegen. 

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant roze. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. 

Hoeveelheid
1 komkommer (in dun gesneden reepjes)
1 bakje hummus
1 handje zaden (pijnboompitten, pompoenzaadjes)
1 citroen
1 bakje of zakje verse sla, taugé of andere kiemgroenten

Stap 3. Bereid de toppings

Voor een hummus recept klik je hier. Je kan natuurlijk ook gewoon een bakje halen bij je supermarkt 😊

Heb je eens geen trek in hummus, probeer eens geroosterde zoete aardappel!

Bedek de pannenkoek met een dun laagje hummus, verdeel de dungesneden komkommer hierover en sprenkel wat citroensap over het geheel. Als laatste de zaden en de kiemgroenten. Vouw de randen (links en rechts) een klein beetje op en rol de wrap van beneden naar boven op.

Serveer de pannenkoeken!

Deze vegan wraps kun je wel een week in de koelkast bewaren. Maar het lekkerst zijn ze natuurlijk wel meteen!

Als je dit recept maakt, zijn we benieuwd naar het resultaat. Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #panashpancakes te gebruiken of tag ons in je bericht.

Tast maar toe!

Uitverkocht

Rode Biet & Venkel pannenkoekmix

Met deze Rode Biet & Venkel pannenkoekmix maak je heerlijke en prachtig roze pannenkoeken. Panash Rode Biet & Venkel is gemaakt van biologisch speltmeel, boekweitmeel, rode biet en venkel. Lekkere en gezonde pannenkoeken die je zowel met zoete als met hartige toppings kunt serveren.

Als je de gehele inhoud gebruikt, kun je 14 tot 19 pannenkoeken bakken. Je kunt de mix geheel plantaardig klaarmaken, of met melk en eieren.

GTIN: 8719326690971