Home » Recepten » Naturel speltpannenkoeken met sinaasappelsap (vegan) met Naturel pannenkoekmix

Naturel speltpannenkoeken met sinaasappelsap (vegan)

van Naturel pannenkoekmix

Panash mix Naturel
moment ontbijt of lunch
duur 30 minuten
moeilijkheid makkelijk

Pannenkoeken Panash Mix Havermelk (2/3) en sap (1/3) samen Appelmoes
2 50 gram 100 ml 20 gram (1 eetlepel)
4 125 gram 250 ml 40 gram (2 eetlepels)
14 400 gram 850 ml 100 gram (5 eetlepels)

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrandt bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). 

Zelf vegan speltpannenkoeken maken? Dit is een makkelijk recept waarbij we een deel van de havermelk vervangen door sinaasappelsap. In plaats van eieren kun je appelmoes gebruiken.

Kies uit de tabel hoeveel pannenkoeken je wilt klaarmaken. 

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de appelmoes en de sap + havermelk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Let op dat je niet te veel sap gebruikt; de pannenkoeken worden dan te zacht. Is het beslag nog te dik, doe er dan wat extra havermelk bij. Als je in één keer de hele mix (400 gram) klaarmaakt, werk dan in twee stappen; eerst de helft van de appelmoes en de sap + havermelk tot een glad beslag kloppen en dan pas de andere helft. 

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag op is.

Serveer de pannenkoeken!

Deze pannenkoeken zijn wat lichter en frisser dan de traditionele pannenkoeken met (koe-)melk en eieren. Je kunt ze serveren met vers fruit, schenkstroop of poedersuiker. Tast maar toe!