Home » Recepten » Panash mueslibollen (vegan)

Panash mueslibollen (vegan)

van Cacao pannenkoekmix

Panash mix Naturel
moment lunch
duur 20 min voorbereiding, 85 min laten rusten, 20 min bakken
moeilijkheid gemiddeld

Hoeveelheid
400 gram Panash Naturel pannenkoekmix
150 gram muesli
250 ml amandel melk (en wat extra voor erop)
1,5 theelepel agave siroop
1 zakje droge gist
30 gram plantaardige margarine

Gebruik gerust de muesli die je thuis hebt. In plaats van amandelmelk kun je ook een andere plantaardige melk gebruiken.

Panash pannenkoekmixen zijn - door de basis van biologisch speltmeel - perfect voor foodhack. Hieronder ons recept voor lekkere vegan mueslibollen. Dit basis recept kun je ook gebruiken voor de andere mixen, maar dan krijg je natuurlijk ook een andere smaak! Heb jij ook een favoriet? Deel via instagram. Enjoy! Ashwien & Reena.

Dit recept is voor circa 6 mueslibollen.

Meng alle ingrediënten in twee stappen

Begin met het meel en de muesli te mengen in een grote kom. Verwarm de amandelmelk en voeg hieraan de gist, agave siroop toe en laat 10 minuten rusten.

Verwarm de margarine tot deze helemaal zacht is en roer het door de amandelmelk. Vervolgens aan de meel-muesli mix toevoegen. Gebruik niet alle amandelmelk; eerst 200 ml ongeveer en als de deeg na het kneden nog wat droog is, kun je de rest toevoegen. Blijf kneden tot je er een mooie bal van kunt maken en de deeg zacht aanvoelt. Laat de deeg rusten voor ongeveer 45 minuten (tot het bijna verdubbeld is in formaat).

20-25 minuten in de oven

Maak zes bolletjes van de deeg en snij aan de bovenkant een kruis met een scherp mesje. Laat wederom 30 minuten rusten. Hierna kun je gaan bakken! Verwarm de oven tot 200 graden, bestrijk de bolletjes met wat amandelmelk en bak vervolgens de bolletjes in de oven. Na 20 minuten is het klaar! Rustig laten afkoelen en daarna is het genieten!