Home » Recepten » Pannenkoekrolletjes met asperges, zalm en doperwtencrème

Pannenkoekrolletjes met asperges, zalm en doperwtencrème

van Rode Biet & Venkel Panash pannenkoekmix

Panash mix Rode Biet & Venkel
moment lunch
duur 45 minuten
moeilijkheid makkelijk

Pannenkoek-rolletjes Panash Mix Melk Eieren
40 125 gram 300 ml 2

Eventueel (veld)sla ter garnering. En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrand bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). 

Deze pannenkoekrolletjes met asperges en zalm passen qua smaak en kleur helemaal bij het voorjaar en Pasen: licht en fris. Normaal gesproken voor een buffet of brunch met familie en vrienden, maar nu voor gezellig thuis! #stayhomeandbake

Deze originele pannenkoekrolletjes, gevuld met asperges, gerookte zalm en een crème van doperwten en dille zijn gemaakt door Louise van de Keukenatelier. Ze zijn erg lekker zijn en bovendien makkelijk te maken.

Pannenkoekrolletjes met mix van Panash Rode Biet & Venkel

Als basis voor de pannenkoeken heeft Louise de pannenkoekmix gebruikt van Panash. De mixen zijn gemaakt met biologisch speltmeel en boekweitmeel en bevatten geen toegevoegde suikers. De Rode Biet & Venkel pannenkoekmix is gebruikt voor deze pannenkoekrolletjes. De subtiele venkelsmaak in deze mix combineert namelijk erg goed met zalm, dille en asperges en de kleur van de biet geeft er ook nog een mooi tintje aan.

hoeveelheid
5 - 6 dikke asperges (alternatief groene asperges)
400 gram (diepvries) doperwten
3 eetlepels olijfolie
15 gram dille
1,5 eetlepel Franse mosterd
2 eetlepel witte balsamicoazijn
1 - 2 teentjes knoflook, geperst
snufje peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Maak eerst de pannenkoeken. Roer een beslag van de pannenkoekmix, melk en eieren. Bak 5 – 6 pannenkoeken in een pan van 24 cm diameter en laat ze op een bord afgedekt (tegen uitdrogen) afkoelen.
  2. Schil de asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Schep de asperges daarna uit de pan en laat ze afkoelen in (ijs)water. Kook ondertussen in hetzelfde water de doperwten kort beetgaar. Giet de doperwten af in een zeef en spoel ze af met koud water.
  3. Pureer met een staafmixer de doperwten met de overige ingrediënten tot een (smeerbare) crème. Als de crème te dik is, kun je eventueel een klein beetje water toevoegen. De hoeveelheid knoflook, peper en zout is naar smaak te gebruiken. Laat de doperwten crème voor gebruik afkoelen in de koelkast.
  4. Maak de rolletjes als volgt (zie illustratie): verdeel de hoeveelheid doperwten crème en zalm over het aantal pannenkoeken en beleg ze per stuk. Smeer op elke pannenkoek eerst een laag crème, maar houd een klein stukje vrij waar je straks eindigt met het oprollen. Leg plakjes gerookte zalm op de crème, slechts de helft van de pannenkoek hoeft belegd te worden. Dep de asperges goed droog en leg er één op de zalm (ongeveer halverwege het met zalm belegde deel). Rol de pannenkoek op, beginnend bij de kant waar de zalm en asperge op liggen. Beleg vervolgens de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier. Laat de gevulde pannenkoeken in de koelkast helemaal afkoelen voordat je ze aansnijdt.
  5. Snijdt elke pannenkoekenrol voor het serveren in stukken van ongeveer 3 cm. Serveer er eventueel wat (veld)sla bij ter garnering.

Veel plezier en eet smakelijk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Keukenatelier. Voor meer recepten en inspiratie kijk eens de website! Het is zeker de moeite waard!