Home » Recepten » Paprika hummus en pijnboompitjes met Gember & Citroengras pannenkoekenmix

Paprika hummus en pijnboompitjes

van Gember & Citroengras Panash pannenkoekmix

Panash mix Gember & Citroengras
moment lunch
duur 30 minuten
moeilijkheid laag

Pannenkoeken Panash Mix Melk Eieren
2 50 gram 120 ml 1
4 125 gram 300 ml 2
14 400 gram 1 liter 4

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrandt bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). Geklaarde boter kan ook.

Iedereen kent wel de gewone, naturel hummus. Romig, smaakvol en vult ook nog eens. Als je een goede hummus hebt, dan proef je de citroen, knoflook en kikkererwten. Kikkererwten zitten boordevol eiwitten en ijzer en zijn een prima vervanger voor vlees, vis of ei. 

Met dit recept gaan we het nóg lekkerder maken; met gerookte paprika! Een heerlijke topping, maar ook een lekkere dip voor je pita broodje of bij een salade.

Kies uit de tabel hoeveel pannenkoeken je wilt klaarmaken. De ingrediënten voor de paprika hummus staan onderaan.

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de eieren en de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Voor de hummus topping maak ik de pannenkoeken altijd wat dikker. Bijna als een pita broodje :-) Als je in één keer de hele mix (400 gram) klaarmaakt, werk dan in twee stappen; eerst de helft van de eieren en de melk tot een glad beslag kloppen en dan pas de andere helft. 

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder. Laat de (wat dikkere) pannenkoek op laag vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag op is.

De lekkere paprika-hummus maken

hoeveelheid
2 gerookte rode paprika's (uit pot)
1 pot kikkererwten (350 of 360 gram)
2 eetlepels tahin (sesampasta)
1 teen knoflook
1 eetlepel verse peterselie
1/2 citroen voor de sap
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma en/of cayennepeper
handvol kleine tomaatjes

Naar smaak nog wat zout en peper toevoegen. Bewaar wat peterselie voor het serveren.

Serveer de pannenkoeken!

Serveer de warme pannenkoeken met een paar lepels van de paprika hummus en maak af met wat peterselie en de tomaatjes. Tast maar toe!

Alles in de keukenmachine

Snijd de paprika in een paar stukken voordat je het in de keukenmachine doet en laat de kikkererwten uitlekken. Daarna mag alles bij elkaar en maal je het fijn. Ik hou er zelf van als de hummus niet al te smeuïg is en dat je nog wat kikkererwten of paprika kunt proeven. Dit hummus recept luistert niet nauw: voeg gerust wat meer of minder kruiden toe. Net wat je lekker vindt :-)

Voor extra smaak kun je komijnzaadjes gebruiken (in plaats van de komijnpoeder) die je even verhit in een droge koekenpan en daarna fijnmaalt.

 

Gember & Citroengras pannenkoekmix

Met de Gember & Citroengras pannenkoekmix bak je prachtige en heerlijke pannenkoeken. Panash Gember & Citroengras is gemaakt van biologisch speltmeel, gember en citroengras. Lekkere en gezonde pannenkoeken die je zowel met zoete als met hartige toppings kunt bereiden.

Als je de hele mix gebruikt, kun je 14 tot 19 pannenkoeken bakken. Je kunt de mix geheel plantaardig klaarmaken, of met melk en eieren.

GTIN: 8719326690988