Home » Recepten » Tiramisu taartjes met aardbeien

Tiramisu taartjes met aardbeien

van Mango & Kardemom pannenkoekmix

Panash mix Mango & Kardemom pannenkoekmix
moment traktatie
duur 45 minuten
moeilijkheid makkelijk

Pannenkoekjes Panash Mix Melk Yoghurt eieren
40 300 gram 600 ml 150 ml 4

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrandt bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). Je kunt elke naturel yoghurt gebruiken die een beetje dik is; vaak zijn dit wel de volvette varianten.

Zelf taartjes maken? Dan kan! Deze zomerse traktatie is heerlijke verrassing! Maak ze zelf door kleine pannenkoekjes te stapelen met een slagroom+mascarpone+limoncello mengsel.

We gaan bij dit recept uit van 10 taartjes, waarbij elk taartje is opgebouwd uit 4 pannenkoekjes.

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg 300 gram van de pannenkoekmix en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de melk, yoghurt en eieren toe en klop met een garde of handmixer tot een glad beslag. Het beslag moet dikker zijn dan bij normale pannenkoekjes, anders is het moeilijk kleine pannenkoekjes te maken.

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een kwart van een soeplepel beslag in. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder. Probeer de pannenkoekjes even groot te laten uitkomen. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. 

hoeveelheid
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
20 ml limoncello
10 ml citroensap
50 gram poedersuiker
10 kleine aardbeien

Bereid het slagroom+mascarpone+limoncello mengsel

Gebruik een grote mengkom en klop de slagroom stijf. Meng halverwege de poedersuiker door de slagroom. Maak de mascarpone even los met een vork en mix daarna door de slagroom. Schenk als laatste de limoncello en citroensap erbij. Verdeel daarna het roommengsel over de pannenkoekjes; begin met een pannenkoekje en eindig met slagroom. Gebruik per taartje, 4 pannenkoekjes. Daarna moet je de taartjes even laten opstijven in de koelkast; minimaal 2 uur. Hierna kun je de aardbeitjes er voorzichtig op doen.

Twee tips die we ontdekten bij het maken van de taartjes.

1) Sorteer de pannenkoekjes op grootte als niet alles even groot is. Daardoor heb je kleine en wat grotere taartjes.

2) Gebruik een spuitzak als je dat hebt. Het kan ook met een spatel of lepels, maar met een spuitzak (gevuld met de slagroom+mascarpone+limoncello) werkt het net wat netter. :-)

Genieten

Deze taartjes kun je een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. 

Als je dit recept maakt, zijn we benieuwd naar het resultaat. Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #panashpancakes te gebruiken of tag ons in je bericht.

Tast maar toe!

Mango & Kardemom pannenkoekmix

Mango & Kardemom pannenkoekmix

Mango & Kardemom pannenkoekmix

Met de Mango & Kardemom pannenkoekmix maak je gezonde en lekkere pannenkoeken. Panash Mango & Kardemom is gemaakt van biologisch speltmeel, mango en kardemom. De pannenkoeken zijn heerlijk met zoete of met hartige toppings.

Als je de hele mix gebruikt, kun je 14 tot 19 pannenkoeken bakken. Je kunt de mix geheel plantaardig klaarmaken, of met melk en eieren.

  • GTIN: 8719326690957
  • THT: 10-2020