Home » Recepten » Tzatziki met Rode Biet & Venkel pannenkoekenmix

Tzatziki, gekookt eitje en dille

van Rode Biet & Venkel Panash pannenkoekmix

Panash mix Rode Biet & Venkel
moment lunch
duur 30 minuten
moeilijkheid gemiddeld

Pannenkoeken Panash Mix Melk Eieren
2 50 gram 120 ml 1
4 125 gram 300 ml 2
14 400 gram 1 liter 4

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrandt bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). Geklaarde boter kan ook.

Maak indruk op je vrienden met deze prachtige roze pannenkoeken. Een hartige topping waar de subtiele smaak van venkel goed bij past. En tzatziki is in een handomdraai zelf gemaakt. Ook heerlijk als gezond bijgerecht. 

Kies uit de tabel hoeveel pannenkoeken je wilt klaarmaken. Voor de hoeveelheden bij het tzatziki recept gaan we uit van circa 4 pannenkoeken.

Stap 1. Meng alle ingrediënten

Weeg de gewenste hoeveelheid van de pannenkoekmix en doe deze in een grote beslagkom. Zeven is niet nodig. Voeg vervolgens de eieren en de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Is het beslag nog te dik, doe er dan wat extra melk bij. Als je in één keer de hele mix (400 gram) klaarmaakt, werk dan in twee stappen; eerst de helft van de eieren en de melk tot een glad beslag kloppen en dan pas de andere helft. 

Stap 2. Bak de pannenkoeken

Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Hou de pan schuin en draai rond zodat de hele bodem bedekt is. Afhankelijk van hoeveel beslag je in de pan hebt gedaan en hoe groot de pan is, moet je er misschien een klein beetje bij doen of juist iets minder. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog een minuutje. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag op is.

Gezonde tzatziki maken

hoeveelheid
2 hard gekookte eieren
2 eetlepels olijfolie extra vierge
150 gram Griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 eetlepel blaadjes verse dille
1 theelepel citroensap

Naar smaak nog wat peper toevoegen. Je kunt de verse dille vervangen door een eetlepel gedroogde dille, verse munt of peterselie. Bewaar wat dille voor het serveren.

Deze heerlijke yoghurt komkommer topping is niet alleen heerlijk voor op de pannenkoek, hij is ook een gezonde topping voor gegrild vlees en groenten of als dip bij de tortilla chips! Voeg er wat extra knoflook aan toe voor meer smaak of vervang de munt met peterselie of verse dille.

Stap 1. Yoghurt voorbereiden

Laat de yoghurt de hele nacht uitlekken in een zeef met kaasdoek. Er is ook een snelle manier: voeg twee theelepels zout toe aan de yoghurt, roer goed door en laat dan een paar uur uitlekken. Geen kaasdoek? Je kunt ook stevig keukenpapier in een zeef gebruiken, maar let er dan op dat je iets meer yoghurt gebruikt want niet alles krijg je van het keukenpapier af.

Stap 2. Komkommer raspen en mengen maar!

Kook en pel de twee eieren. Bewaar voor later. Rasp de komkommer grof en druk er met je handen zoveel mogelijk vocht uit. Hak de dille fijn en druk de knoflook uit in een knoflookpers. Daarna alles (inclusief yoghurt) in een kommetje mengen. Voeg nog eventueel peper toe naar smaak. Bij voorkeur geen zout gebruiken, dat maakt de topping wateriger na verloop van tijd. De tzatziki kun je vooraf bereiden, de smaak wordt er beter door. Bewaar wel in de koelkast.

Serveer de pannenkoeken!

Schep een paar lepels van de yoghurt komkommer topping in het midden van de pannenkoek. Smeer dit goed uit met de achterkant van je lepel tot een wat dunner laagje tot aan de rand van de pannenkoek. Snij de eieren in kleine stukjes en verdeel een 1/4 deel over de pannenkoek. Rol daarna de pannenkoek op en schep nog een laatste lepel tzatziki op het bord. Nog een beetje dille voor de garnering en tast maar toe!

Uitverkocht

Rode Biet & Venkel pannenkoekmix

Met deze Rode Biet & Venkel pannenkoekmix maak je heerlijke en prachtig roze pannenkoeken. Panash Rode Biet & Venkel is gemaakt van biologisch speltmeel, boekweitmeel, rode biet en venkel. Lekkere en gezonde pannenkoeken die je zowel met zoete als met hartige toppings kunt serveren.

Als je de gehele inhoud gebruikt, kun je 14 tot 19 pannenkoeken bakken. Je kunt de mix geheel plantaardig klaarmaken, of met melk en eieren.

GTIN: 8719326690971