Home » Recepten » Vegan Mango en Kardemom cake

Vegan Mango & Kardemom cake

van Mango & Kardemom pannenkoekmix

Panash mix Mango & Kardemom
moment tussendoortje
duur 10 minuten voorbereiding en 50 minuten oven bereiding
moeilijkheid makkelijk

Hoeveelheid
400 gram Panash Pannenkoekmix
180 gram suiker
1 zakje bakpoeder (16 gram)
1 zakje baking soda (16 gram)
250 ml soja melk
120 ml plantaardige, neutrale olie
200 gram appelmoes

Dit recept is met Panash Mango & Kardemom pannenkoekmix, maar alle varianten zijn geschikt! Varieer ook eens met Cacao of maak een hartige variant met Rode Biet & Venkel. 

Voor de garnering hebben we carambola's gebruikt.

Je heb van die cakes die subtiel en delicaat zijn. Maar je hebt ze ook die lekker stoer zijn, vragen om gegeten te worden als je lekkere trek hebt: guiltfree en genieten! Dit is onze vegan Mango & Kardemom cake! Op basis van de gelijknamige pannenkoekmix. En dat kan makkelijk; onze basis is biologisch speltmeel en dat kun je voor andere #foodhacks prima gebruiken! Heb je ook een foodhack? Deel via instagram. Enjoy! Ashwien & Reena.

Meng alle ingrediënten

Oven verwarmen tot 180°C.

Panash pannenkoekmix, suiker, bakpoeder en baking soda in een kom mengen. In een tweede kom de sojamelk, olie en appelmoes mengen en goed doorroeren. Voeg de droge en natte ingrediënten nu samen. Voorzichtig mengen (niet met een elektrische mixer) en dan mag het beslag 50 minuten in de oven.

Na 15-20 min uit de oven om te testen met een saté prikker of het droog is en dan laten afkoelen.

Genieten

Deze vegan cake kun je wel een week in de koelkast bewaren. Maar het lekkerst is ze natuurlijk wel meteen!

Als je dit recept maakt, zijn we benieuwd naar het resultaat. Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #panashpancakes te gebruiken of tag ons in je bericht.

Tast maar toe!