Home » We maakten het beroemdste bananenbrood recept van Chrissy Teigen en dit was het resultaat

We maakten het beroemdste bananenbrood recept van Chrissy Teigen en dit was het resultaat

Gepubliceerd op 7 april 2020 om 11:10

Toen Chrissy Teigen in 2017 een oproepje deed voor rijpe bananen, gaven miljoenen op Internet hier gehoor aan! Inmiddels hebben legio Instagrammers en Twitteraars haar bananenbrood gemaakt en is dit zonder twijfel een van de meest beroemdste bananenbrood recepten!

Wie is Chrissy Teigen? Wij moesten het ook even opzoeken :-) Ze is Amerikaanse en heeft haar sporen verdiend met modellenwerk, tv-optredens en als auteur van het kookboek Cravings – Hungry for more en Cravings. Ze heeft 2 kinderen, is vrouw-van John Legend, heeft 29 miljoen (!) instagam volgers en 12,5 miljoen Twitter volgers.

Hoeveelheid
600 gram rijpe bananen (ong. 6 stuks)
4 grote eieren
160 ml olie
275 gram Panash Naturel pannenkoekmix
275 gram suiker
100 gram custardpoeder
1 theelepel baking soda
1,5 theelepel zout
75 gram kokosvlokken
100 gram pure chocoloade (in stukjes gehakt)

Het recept is openbaar, we hebben alleen de ingrediënten even omgezet naar Nederlands maten. Kijk maar in de tabel met ingrediënten.

Stap 1

De oven voorverwarmen op 160 graden Celsius. Eerst de natte ingrediënten mengen; bananen, eieren, olie. Daarna, in een aparte kom, de droge ingrediënten: pannenkoekmix, suiker, custardpoeder, baking soda en zout. Meng vervolgens de droge en natte ingrediënten bij elkaar, maar doe dit voorzichtig. Gebruik geen mixer. Als laatste de chocolade en kokosvlokken toevoegen.

Stap 2

Vet je tulbandpan of springvorm in en giet het beslag erin.

Stap 3

Bak de cake ongeveer 60 tot 80 minuten. Met een saté prikker kun je kijken of de cake droog is. Voorzichtig uit de springvorm verwijderen en laten afkoelen.

Onze review

Wij vonden het een heerlijk recept! De pure chocolade voegde echt een andere smaak toe aan de zoete banaan. Maar, volgende keer gaan we nog twee ingrediënten toevoegen; een appel in kleine stukjes en een handje walnoten. Ik miste namelijk een tegenhanger voor de bananen (een zuurtje) en een crunch! Als je dit recept maakt, zijn we benieuwd naar het resultaat. Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #panashpancakes te gebruiken of tag ons in je bericht

Tast maar toe!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.