glutenvrij bananenbrood
Recepten

Glutenvrij bananenbrood met choco drops

Panash mix

 Panash pannenkoekmix glutenvrij

Moment

tussendoortje, traktatie

Duur

10 minuten voorbereiding en 25 a 35 minuten bereidingstijd

moeilijkheid

💚

Bananenbrood, maar dan glutenvrij? Het kan! Zonder in te boeten aan smaak. Heerlijk luchtig zonder toegevoegde suiker en alleen maar pure ingrediënten. Zo lekker kan gezond zijn! Dit bananenbrood is gemaakt in een platte ovenschaal. Het bananenbrood heeft zo de vorm van een brownie. Je kan ook heel goed een cakevorm gebruiken natuurlijk.

Het recept is van Food a la Lot. Zij heeft van glutenvrije recepten haar specialisatie gemaakt. Ben je benieuwd naar meer van haar recepten? Bekijk haar Instagram account.

 

Hoeveelheden ingrediënten

 Voor ca 12 porties

 

200 gram Panash Glutenvrij
50 ml plantaardige melk
3 (rijpe) bananen
3 eieren
ontpitte dadels (ca 50 gram)
50 - 75 gram chocolade druppels
1 zakje bakpoeder
1 a 2 theelepels kaneelpoeder
snufje zeezout

Voor een 100 % vegan versie vervang je de eieren door nog een banaan.

Stap 1: Bereid het beslag

Verwarm de oven voor op 180 graden en doe alle ingrediënten (behalve de chocolade) in een keukenmachine en mix tot een egaal beslag. Geen keukenmachine? Prak de bananen en snijd de ontpitte dadels fijn. Alles heel goed mengen. Als je een gladde massa hebt, voeg je 50 gr chocolade toe en roer je dit goed door het beslag.

Stap 2: Bak het bananenbrood

Doe het mengsel in een met bakpapier beklede vorm. Om het bakpapier soepel te maken, kan je het even tot een prop vouwen voordat je het bakblik ermee bedekt. Strooi eventueel nog 25 gr chocolade over het beslag.
Zet de bakvorm in de oven voor 25-35 minuten. Let op: tijd kan afwijken door een andere vorm te gebruiken. Het brood is klaar wanneer je met een satéprikker in het brood prikt en deze er droog weer uitkomt. Even laten afkoelen en in stukken snijden.

Stap 3: Serveer

Serveer met wat kokosyoghurt, rode en blauwe bessen en wat frambozen. Wat een traktatie! En wist je dat je de rest heel goed kan invriezen?

 

Dit recept gemaakt?

Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *