Aziatische pannenkoekjes met groentevulling en pinda-dip (vegan, to go)
Recepten

Aziatische pannenkoekjes met groentevulling en pinda-dip (vegan, to go)

Panash mix Gember & Citroengras
moment voorgerecht, snack of to go
duur 45 minuten
moeilijkheid 💚

 

Haal de zomer in huis met deze Aziatische pannenkoekjes. Gevuld met knapperige groenten en een lekkere pinda-dip om erbij te serveren. Deze vegan pannenkoeken in Aziatisch thema serveer je koud, net als de dipsaus. Geniet ervan in je achtertuin of op je zonnige balkon en je waant je op een tropische bestemming.

Deze original is gemaakt door Louise van de Keukenatelier. Ze zijn erg lekker zijn en bovendien makkelijk te maken.

pannenkoeken Panash Mix Kokosmelk Water
6 - 8 125 gram 125 ml 180 ml

En nog wat plantaardige olie om in te bakken. Gebruik een olie die niet verbrand bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld kokosolie of arachide-olie). 

Geïnspireerd op Vietnamese springrolls

Bij het bedenken van dit recept heb ik me laten inspireren door de Vietnamese springrolls. Hierbij worden de groenten (en soms ook garnalen of vlees) gewikkeld in geweekte rijstvellen. Voor mijn recept is de pannenkoekenmix van Panash gebruikt in de smaak Gember & Citroengras. Hierin proef je met name de warme smaak van de gember en dit is erg lekker bij de frisse groente en pittige pindasaus.

hoeveelheid voor de vulling
1 komkommer, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes
100 gram winterpeen (geschild gewogen), in dunne reepjes
1 little gem sla, fijn gesneden
2 - 3 bosui, fijn gehakt
16 grote muntblaadjes
16 takjes koriander

 

 

Hoeveelheid voor de pinda-dip
100 gram pindakaas
1 theelepel zoute sojasaus (bv. Kikkoman)
1 eetlepel limoensap
3 theelepels kokosbloesemsuiker
1 teentje knoflook, geraspt
2 theelepels Sriracha saus
2 eetlepels kokosmelk
3 - 4 eetlepels heet water
snufje zout en peper naar smaak

 

Bereiding

  1. Maak een pannenkoekenbeslag van de pannenkoekmix, kokosmelk en water. Bak in een koekenpan van 24 cm doorsnede 6-8 pannenkoeken. Gebruik een klein beetje plantaardige olie om de pan in te vetten. Laat de pannenkoeken afgedekt afkoelen.
  2. Maak ondertussen de pinda-dip. Meng hiervoor de ingrediënten en bewaar de dip tot gebruik in de koelkast.
  3. Bereid alle ingrediënten voor de vulling. Zorg dat de groenten niet nat zijn, zodat de pannenkoeken niet nat en daardoor zacht worden. Vul de afgekoelde pannenkoeken als volgt: eerst de fijngesneden sla, dan de koriander en bosui en als laatste de komkommer en wortel. Duw de vulling een beetje bij elkaar en rol de pannenkoek voorzichtig op. Bewaar de gevulde pannenkoekjes tot gebruik in de koelkast.
  4. Serveer de pannenkoek met de pinda-dip en geniet ervan! Je kunt de pannenkoek dippen in de saus, maar makkelijker is het om tijdens het eten de saus beetje bij beetje erop te doen met een lepel.

Veel plezier en eet smakelijk!

Tip: als je de pannenkoeken en pinda-dip in de koelkast bewaart, zijn ze de volgende dag ook nog erg lekker. Misschien een leuk idee voor in een lunch-box of als snack! Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Keukenatelier. Voor meer recepten en inspiratie kijk eens de website! Het is zeker de moeite waard!

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *