Frisse pannenkoek groente-wraps
Recepten

Frisse pannenkoek groente-wraps

Panash mix

 Gember & Citroengras, Naturel

Moment

to-go, lunch, traktatie 

Duur

30 minuten

moeilijkheid

💚💚

Je kan zo veel meer met pannenkoeken dan ze te beleggen met suiker of stroop. Deze rolletjes zijn ideaal om te trakteren of om mee te nemen als lunch. We geven hier twee groentevullingen, maar je kan heel makkelijk je eigen draai aan de vulling geven en variëren met andere groentes.

 

Hoeveelheden voor de pannenkoek-wraps

250 gram

Panash pannenkoekmix

500 ml

melk

eieren

2

 

Hoeveelheden voor de vulling gegrilde courgette en paprika

1

grote courgette

1

grote rode paprika 

125 gram roomkaas
1 handje basilicumblaadjes
1 snufje zout en peper
1 scheutje olijfolie

 

 

Hoeveelheden voor de vulling rucola en wortel julienne

85 gram

rucola

85 gram

wortels geraspt

1 handje

Bieslook

125 gram

roomkaas

Voor de garnering kan je peterselie, of koriander gebruiken en een beetje yoghurt of citroensap voor een extra frisse touch.

 

Stap 1. Bereid de courgettes en de rode paprika

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de courgette in plakken. Bestrooi de courgettes aan beide kanten met zout en peper en bestrijk ze met olijfolie.  Leg de plakken op een bakplaat in de oven en gril ze tot ze goudbruin zijn. Je kan ze ook even aanbakken in een grillpan. 

De paprika leg je ook op de bakplaat en deze gril je tot hij zwart geblakerd is. Laat de paprika afkoelen in een afgesloten plastic zak. Daarna kan je makkelijk het velletje van de paprika verwijderen. Snij de paprika in repen. 

Meng de roomkaas met de basilicum en breng op smaak met wat zout en peper. Als de roomkaas te hard is, kan je wat olijfolie toevoegen. Dan wordt het wat smeuïger.

 

Stap 2. Maak het beslag van de wraps

Doe de pannenkoekmix in een kom en voeg de melk en eieren toe en klop alles tot een beslag. Laat dit 15 minuten rusten.

 

Stap 3. Bereid de rucola wortel vulling

Doe de rucola en de wortel julienne in een kom en meng de groenten goed. Meng de bieslook met de  roomkaas, ook eventueel meer smeuïg gemaakt met wat olijfolie. Alle voorbereidingen zijn nu klaar. 

 

Stap 4. Bereid de groente wraps

Roer het beslag door voordat je gaat bakken. Verhit boter of olie in een koekenpan. Met een soeplepel giet je het beslag in de koekenpan. Draai de pan rond om de bodem met een dunne laag beslag te bedekken. Bak de wraps goudbruin.

Besmeer de ene helft van de wraps met het basilicum-roomkaasmengsel. Leg de plakken courgette er op en daaroverheen de repen rode paprika. Rol de wraps en snijdt ze in plakjes.

Besmeer de andere helft van de wraps met het bieslook- roomkaas mengsel  en bestrooi ze met het rucola wortel mengsel. Rol de wrap en snijdt de rol in plakjes. 

Serveer de plakken in een schaal. Besprenkel de wraps met koriander of peterselie, of een klein beetje yoghurt en naar smaak wat druppels citroensap.

Eet smakelijk!

 

 

Dit recept gemaakt?

Tag @panashpancakes op Instagram en gebruik hashtag #panashpancakes

 

Dit recept is losjes gebaseerd op een recept uit het boek Pannenkoekdag, 60 gezonde recepten voor elk moment van de dag, van Claudia Willekes en Geertje Tensen, 2017. Kosmos uitgevers, onderdeel van VBK/ media, Utrecht/ Antwerpen en uitgewerkt en gefotografeerd door Myfreshpantry.

 

Reageer

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven *